Mainos

Venäjän kerrostaloräjäytyksille löydetty syyllisiä

Moskovan tuhoisista pommi-iskuista syytetään kuutta henkilöä, joiden jäljet johtavat Tshetsheniaan. Räjäytyksistä on epäilty myös Venäjän turvallisuuspalvelua

.

Venäjän turvallisuuspalvelu FSB syyttää kuutta henkilöä kerrostaloihin tehdyistä pommi-iskuista. Viisi heistä on etsintäkuulutettuna ja kuudes istuu Moskovan tutkintovankilassa. Tutkinnan edistymisestä kertoi FSB:n tutkintaryhmän johtaja Nikolai Sapozhkov Moskovassa. FSB kertoi tutkintatuloksistaan sen jälkeen, kun Moskovassa oli esitetty entistä varmempia epäilyjä siitä, että turvallisuuspalvelu itse olisi räjäyttänyt talot. Viime syksynä räjäytettiin kaksi kerrostaloa Moskovassa ja yksi Buinaksissa ja Volgodonskissa. Räjähdyksissä kuoli lähes 300 ihmistä. -Pommi-iskut tehneet terroristit olivat saaneet koulutuksen Tshetsheniassa sijainneessa islamilaisessa koulutuskeskuksessa, FSB:n varajohtaja Aleksandr Shagako kertoi. Hän totesi kouluttajien tulleen arabimaista. Shagako kertoi edelleen, että FSB:n onnistui estää ainakin kuuden kerrostalon räjähdykset.

Turvallisuuspalveluakin epäillään


Moskovalainen viikkolehti Novaja gazeta kertoi jokin aika sitten, että todennäköisesti räjähdykset olivat FSB:n omaa työtä. Lehti perusteli väitteensä erään sotilaan kertomukseen armeijan räjähdysainevarastosta. Rjazanissa sijainneessa salaisessa varastossa oli vartijoiden kertoman mukaan sokerisäkkejä. Säkeissä ei kuitenkaan ollut sokeria, vaan räjähdysainetta, heksogeeniä. Asian paljastuminen oli johtanut tiukkoihin kuulusteluihin. FSB kertoi viime syksynä estäneensä juuri Rjazanissa räjähdyksen, kun heksogeenisäkit löydettiin. Myöhemmin FSB kuitenkin selitti, että kyseessä olikin harjoitus ja säkeissä oli sokeria. Todellisuudessa säkeissä oli kuitenkin juuri heksogeeniä. FSB ei ole pystynyt uskottavasti selittämään Rjasanin "harjoituksen" yksityiskohtia. Siksi Novaja gazeta arveli, että FSB aikoi räjäyttää talon ja että se oli aikaisempienkin räjähdysten takana.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.