Mainos

"Venäjän kaupan gateway on jo Baltiassa"

Suomen satamien on nopeasti erikoistuttava jos täällä halutaan pitää ennallaan Venäjälle suuntautuva transitoliikenne. Venäjän kaupasta ja gatewayn perustamisesta puhuttaessa on ulkomaankauppaliiton kaupallisen sihteerin Jorma von Hertzenin mielestä muistettava, että se on jo olemassa Baltiassa.

-Baltian kanssa ei kannata lähteä kilpailemaan gateway-asemasta, ei ainakaan bulkki-tavarassa. Pitää muistaa, että esimerkiksi Latvian asukkaista noin puolet on venäläisiä. Gateway-kauppa on heidän hallussaan suhteiden ja kielenkin takia. Venäjän ulkomaankaupasta kulkee kolmannes Latvian ja Liettuan satamien kautta, von Hertzen mainitsee.

Jorma von Hertzen toimii Suomen ulkomaankauppaliiton Baltian vientikeskuspäällikkönä. Hänen toimipaikkansa on Riiassa Latviassa. Hänen arvionsa mukaan Suomen gateway-aseman pönkittäminen onnistuu ainoastaan erikoistumalla, koska Baltian satamat ovat vielä varsin alkeellisia. Suomen satamissa on nyt pantava tarmo mm. laitteistojen kehittämiseen, koulutukseen, tavaran käsittelyyn ja turvallisuuden lisäämiseen.
-Baltian satamissa ei ole mahdollisuutta vielä useaan vuoteen ottaa vastaan arvokasta, käsittelyssä erityisosaamista vaativaa tavaraa. Tähän tilaisuuteen Suomessa on tartuttava. Se joka on ensimmäisenä asialla yleensä kilpailun myös voittaa, von Hertzen muistuttaa. Jorma von Hertzen esitelmöi tänään Kotkassa Kymin Työ- ja elinkeinokeskuksen järjestämässä tilaisuudessa Baltian markkinoiden erityispiirteistä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.