Mainos

Venäjän Karjalan hallituksen puheenjohtaja vierailee Suomessa

Puheenjohtaja Sergei Katanandovin seurueeseen kuuluvat muun muassa Karjalan tasavallan ulkoministeri ja Venäjän Suomessa oleva suurlähettiläs. Vierailu kestää perjantaihin saakka.

Karjalaisvieraat pitävät huomenna iltapäivällä tiedotustilaisuuden. Ulkoministeriöstä kerrotaan, että Suomi ei aio keskustella Karjalan palauttamisesta eivätkä vieraatkaan nostane asiaa esille. Sen sijaan on hyvin todennäköistä, että toimittajat kysyvät vieraiden kantaa Suomessa viime aikoina käytyyn keskusteluun Karjalan palauttamisesta.

Karjalan korkeimmat hallintovirkamiehet tapaavat Suomessa muun muassa presidentin ja pääministerin. He tulevat Suomeen Eurooppa-ministeri Ole Norrbackin kutsusta. Keskustelujen asialistalla ovat Suomen ja Karjalan alueen talousyhteistyö ja kauppa. Ulkoministeriössä arvellaan, että Karjala pyytää Suomelta talousapua, esimerkiksi lainaa. Yhtenä keskustelunaiheena ovat myös metsäteollisuus ja ympäristönsuojelu. Sergei Katanandov on valittu Karjalan hallituksen puheenjohtajaksi vastikään. Hän vierailee tässä asemassa ensikertaa Suomessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.