Mainos

Venäjän kanta erittäinen kielteinen Naton iskuihin

Venäjän harkitsee asetoimitusten aloittamista Jugoslavialle. Myös Naton ja Venäjän rauhankumppanuussopimus voi olla vaakalaudalla.

Kovista puheista huolimatta Venäjän johto ei ole vielä täsmentänyt mihin vastatoimiin se ryhtyy iskujen alettua. Venäjän mielestä pommitukset ovat omiaan vain laajentamaan Kosovon konfliktia.

Puolustusministeri Sergeejev totesi aamupäivällä, että iskut voivat merkitä uutta Vietnamia.
Venäjän Duuman mielestä Natolla ei ollut oikeutusta tehdä iskuja YK:n jäsenmaata vastaan ilman YK:n turvallisuusneuvoston toimeksiantoa.
Venäjän ulko- ja puolusutusministeriöt ovat väläytelleet mahdollisuutta että Venäjä vetäytyisi NATO:n rauhankumppanuusohjelmasta iskujen seurausena.

Venäjä saattaa myös irtaantua Jugoslavian aseiden vientikiellosta. Venäjän kommunistit ja kansallismieliset ovat jo vaatineet että Venäjä alkaa toimittaa sotilaallista apua Jugoslavialle.

Venäjän yksimielisyyden kovasta linjasta rikkoi tänään vain liberaalipolitiikko Grigori Javlinski. Hänen mielestä huolestuttavan suuri joukko venäläispoliitikkoja on nyt vetämässä Venäjää kohti sotaa.

Venäjä valmis nostamaan valmiutta

Venäjän puolustusministeri Igor Sergejev sanoi päivällä, että Venäjä ryhtyy "riittäviin toimiin", jos Nato aloittaa ilmaiskut Jugoslaviaan.

-Jos joku luulee, että iskut Jugoslaviaan aiheuttavat vain selkkauksen, hän erehtyy pahan kerran. Hyökkäykset voivat johtaa toiseen Vietnamiin, joskin tällä kertaa Euroopan sisällä, hän sanoi.
Hän muistutti myös, että hyökkäys Jugoslaviaan loukkaa suvereenisen valtion ja YK:n jäsenmaan oikeuksia. Venäjä on valmis nostamaan joukkojensa hälytysvalmiutta, Naton aloittaessa hyökkäyksensä, sanoi puolestaan puolustusministeriön edustaja Vjatsheslav Sedov. Hän sanoi Venäjän seuraavan tarkkaan tilannetta ja tekevän päätöksensä sen mukaan.
Sedovin mukaan ilmaiskut vahingoittaisivat myös Venäjän suhteita Natoon.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.