Mainos

Venäjän kaivosturman pelastustyöt lopetettu

Pohjois-Venäjällä pelastusmiehistöt ovat lopettaneet kaivosräjähdyksessä loukkuun jääneiden kaivosmiesten pelastustyöt tuloksettomina. Vorkutassa hiilikaivoksessa sattunut räjähdys sytytti tulipalon, jonka vuoksi kymmeniä kaivosmiehiä jäi loukkuun.

Viranomaisten mukaan kaivoskuilussa riehuu edelleen tulipalo eikä 900 metrin syvyyteen loukkuun jääneitä 23 kaivosmiestä kyetä enää pelastamaan. Onnettomuudessa kuoli kaikkiaan 27 ihmistä.

Räjähdyksen aiheutti todennäköisesti metaanikaasu. Venäjän pääministeri Viktor Tshernomyrdin lähetti eilen Vorkutaan erityiskomission.

Vorkutassa sijaitsee Venäjän toiseksi suurin hiilikaivoskenttä. Se rakennettiin vankityövoimalla Stalinin aikana. Venäjän kaivoksissa on viime aikoina tapahtunut useita räjähdyksiä ja tulipaloja. Kaivokset ovat useimmiten vanhoja ja niiden varustus on vanhanaikaista. Maailmanpankki on myöntänyt Venäjälle 500 miljoonaa dollaria kaivostoiminnan uudenaikaistamiseen, mutta suuri osa summasta on käytetty kaivostyöläisten palkkarästien maksamiseen.
(Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.