Venäjän kaasuräjähdys ei terroria

Viimeöinen tulipalo säikäytti paikallisia ihmisiä kodeistaan ja ruuhkautti lähialueiden liikenteen. Kukaan ei ilmeisesti kuitenkaan loukkaantunut räjähdyksessä.

Venäjällä on korjattu viime yönä räjähtänyttä kaasuputkea. Kaasuputken voimakas räjähdys vavisutti rakennuksia Luoteis-Venäjällä. Räjähdys tapahtui lähellä Pietaria vähän ennen puolta yötä Suomen aikaa.

Räjähdystä seurasi iso tulipalo, jonka sammuttaminen kesti yli kaksi tuntia. Kukaan ei ilmeisesti loukkaantunut räjähdyksessä, jonka syyksi epäillään kaasuputken huonoa kuntoa. Putkessa oli tapahtumahetkellä kova paine.

Viranomaisten mukaan ei ole syytä epäillä, että kyseessä olisi terrori-isku.

- Terrori-iskulle tyypillisiä näkyviä vaurioita ei ole -- (Putkessa) ei näy jälkiä ulkoisesta vaikutuksesta, kertoo Vladimir Kudrjavtsev hätäministeriöstä.

Räjähdyspaikan lähellä sijaitsee Venäjältä Suomeen kaasua tuova putki. Maakaasuyhtiö Gasumin mukaan putkirikko aiheutti noin kuuden tunnin katkoksen maakaasun toimituksissa Suomeen. Gasumilla oli kuitenkin katkoksen alkaessa putkessaan Suomen puolella vajaan 11 miljoonan kuutiometrin kaasuvarasto, joten vaikutukset kuluttajille jäivät vähäisiksi.

Voimakas räjähdys jätti jälkeensä halkaisijaltaan 50 metriä pitkän ja neljän metrin syvyisen kuopan. Liikenne ruuhkautui lähialueilla paikoin pahoin, kun pamausta ja tulipaloa säikähtäneet paikalliset pakenivat kodeistaan.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat