Mainos

Venäjän junapommi-iskusta epäillään kansallismielisiä

Useita junavaunuja suistui raiteilta ja arviolta 60 matkustajaa loukkaantui, mutta kuolonuhreilta vältyttiin.

Johtava venäläissyyttäjä pitää todennäköisenä, että kansallismieliset nuorisojoukot tekivät pommi-iskun rautateille aiemmin tässä kuussa. Pommi sai Moskovasta Pietariin matkanneen junan suistumaan raiteilta, ja kymmeniä junan matkustajia loukkaantui.

Venäjä ilmoitti heti sabotaasin jälkeen selvittävänsä, oliko teolla terroristiyhteyksiä.

Ensimmäinen varapääsyyttäjä Aleksandr Bastrykin sanoi, että nyt tutkimuksen kohteena ovat kansallismieliset nuorisojoukot Moskovasta tai Pietarista. Bastrykin esitti arvionsa Rossiisskaja Gazeta -lehden haastattelussa, joka on määrä julkaista huomenna

Junaradalle asetettu pommi räjähti juuri kun Moskovasta Pietariin matkalla ollut pikajuna ohitti paikan. Useita junavaunuja suistui raiteilta ja arviolta 60 matkustajaa loukkaantui, mutta kuolonuhreilta vältyttiin. Isku vaikeutti myös Venäjän ja Suomen välistä junaliikennettä.

Bastrykinin mukaan vielä ei voida kuitenkaan sulkea pois mahdollisuutta, että iskun takana olisivat olleet tshetsheenikapinalliset tai järjestäytyneet rikolliset.

"Epäuskottava selitys"

Aiemmin haastateltu muukalaisvastaisten ryhmien toimia tarkkailevan Sova-keskuksen johtaja Aleksandr Verhovski pitää ajatusta äärikansallisten ryhmien syyllisyydestä epäuskottavana.

- Kun nationalistit räjäyttivät Grosnyin ja Moskovan välillä kulkevan junan, se oli loogista, koska juna oli täynnä tshetsheenejä. Mutta miksi he haluaisivat räjäyttää Moskovan ja Pietarin välillä kulkevan junan, Verhovski heittää.

Junaiskussa loukkaantuneista matkustajista kukaan ei enää ollut hengenvaarassa, kertoi uutistoimisto Itar-Tass. Pommi-iskussa vaurioitunut junaradan osuus saatiin tänään taas avattua liikenteelle.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.