Mainos

Venäjän joukot valtaavat parhaillaan Groznyia

Tshetsheenisissien verkkosivun mukaan venäläiset joukot ovat aloittaneet täysimittaisen hyökkäyksen maan pääkaupunkiin Groznyiin.

Myös uutistoimisto Interfax kertoi tänään venäläisiä sotilaslähteitä lainaten, että venäläiset joukot ovat kaivautumassa asemiin Groznyin itäpuolella ja itse kaupunkiin on lähetetty tiedustelujoukkoja.

Interfaxin mukaan sissien kanssa ei vielä tänään ole käyty suoranaisia taisteluja, mutta yhteenottoja on jo ollut. Myös uutistoimisto Reutersin Groznyissa oleva kirjeenvaihtaja raportoi, että kaupunkia moukaroidaan jatkuvasti kranaatein. Venäjän hätätilaministeri Sergei Shoigun mukaanGroznyista on paennut jo noin 2000 ihmistä. Hän arvioi kaupungissa olevan vielä 8000-33 000 ihmistä.

Shoigu sanoi pitämässään lehdistötilaisuudessa, että hän toivoo voivansa keskustella uudestaan Tshetshenian presidentin Aslan Mashadovin kanssa siviilien asemasta.

Vollebäk vaatii tulitaukoa Tshetsheniaan

Euroopan turvalllisuus- ja yhteistyöjärjestön puheenjohtaja Knut Vollebäk vetoaa tulitauon saamiseksi

Knut Vollebäk

Tshetshenian pääkaupunkiin.

Vollebäk vaatii Venäjää julistamaan Groznyiin tulitauon, jotta kaupungissa vielä olevat siviilit pääsevät poistumaan. Vollebäk kiertää parhaillaan Pohjois-Kaukasuksen maita. Eilen hän vieraili Azerbaidzhanissa ja tänään hänen on määrä vierailla Tshetsheniassa.

Groznyissä arvioidaan olevan vielä noin 40 000 siviiliä. Venäjän ja Tshetshenian joukot jatkoivat eilen kiivaita taisteluja pääkaupungin liepeillä.

Groznyin siviilien tilanne huolestuttaa edelleen. Outi Parikkaraportoi Tshetshenian tilanteesta (1:12)
(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.