Mainos

Venäjän joukot etenevät Dagestanissa

Venäjän joukot aloittivat tänään etenemisen Dagestanin vuoristokyliin sen jälkeen kun kapinalliset olivat ilmoittaneet vetäytyneensä alueelta. Venäjän turvallisuusneuvoston lähteiden mukaan joukot olivat aamulla miehittäneet jo Tandon, Rahatan ja Ashinon kylät. Lähteiden mukaan kapinallisten hallussa ovat vielä Ansaltan ja Shodrodan kylät.

Kapinalliset ilmoittivat eilen vetäytyvänsä Dagestanista. Kapinallisten vetäytyminen lopettaisi Venäjän pahimman turvallisuuskriisin sitten vuosien 1994-96 Tshetshenian sodan. Puolustusministeriön Dagestanissa oleva tiedottaja vahvisti tänään Tandon kylän valtauksen, mutta totesi venäläisten joukkojen yhä pommittavan kapinallisten asemia muiden kylien lähellä. Kapinallisten vetäytyminen saattaa muodostua tärkeäksi turvallisuuspoliittiseksi voitoksi Venäjän uudelle pääministerille Vladimir Putinille, joka tasan kaksi viikkoa sitten ilmoitti kukistavansa kapinalliset kahdessa viikossa. Toisaalta monet Venäjän viranomaisista ovat uhonneet murskaavansa kapinalliset totaalisesti.

Kapinallisten omasta aloitteesta tapahtunut vetäytyminen alueelta saattaa osoittautua poliittisesti riittämättömäksi. Venäjän viranomaiset ovat ilmoittaneet tappaneensa satoja kapinallisia sekä takavarikoineensa runsaasti aseita ja ammuksia. Kapinalliset ovat myöntäneet vain 41 sissin kuolleen. Venäläiset ovat ilmoittaneet omiksi tappioikseen 40-50 sotilasta.
(STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.