Mainos

Venäjän johtava puolue haluaa Putinin ehdolle presidentiksi

Venäjän johtava puolue Yhtenäinen Venäjä haluaa pääministeri Vladimir Putinin asettuvan ehdolle vuoden 2012 presidentinvaaleissa, kertovat paikalliset viestimet.

- Yhtenäinen Venäjä haluaa asettaa puolueensa johtajan Putinin ehdokkaakseen vaaleissa, varmisti puolueen puhemiehistön varapuheenjohtaja Yuri Shuvalov RIA-uutistoimistolle.

Putin itse ei ole vielä kommentoinut puolueen toivetta, vaikka sanoikin eilen, ettei sulje ehdokkuuttaan pois.

Spekulaatiot siitä, kumpi Venäjän johtokaksikosta asettuu ehdolle vaaleissa vai asettuuko kumpikin, ovat viime aikoina kiihtyneet. Presidentti Dmitri Medvedev lupasi toissapäivänä, että hän ilmoittaa oman päätöksensä lähiaikoina.

Putinin macho-imago vetoaa

Putin oli presidenttinä vuosina 2000-2008. Sen jälkeen hän on ollut tarmokas pääministeri; hän on näkynyt mediassa milloin huolehtimassa, että jäänmurtajat pääsevät jäistä, milloin miehekkäästi ratsailla.

Putinin toiminta-imago vetoaa venäläisiin - hän on maan suosituin poliitikko. Venäjällä myös uskotaan, että vallan todellinen ydin on siellä missä Putin on, vaikka hän on sanonut johtavansa Venäjää yhdessä Medvedevin kanssa. Miesten välillä kuitenkin sanotaan olevan kilpailua. Siinä missä Medvedev on uudistus- ja länsimyönteisempi, Putin ylläpitää perivenäläistä pesäeroa länteen.

Tutkimuslaitos Levada julkisti keskiviikkona mielipidekyselyn, jossa 27 prosenttia vastaajista toivoi Putinin ehdokkuutta, 18 prosenttia Medvedevin. Neljännes vastaajista ei halunnut kumpaakaan.

(MTV3 - STT - Reuters)

Katso Mirja Sipisen studiohaastattelu (Seitsemän uutiset 14.4.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.