Venäjän jääkiekkomaajoukkueelle uusi päävalmentaja – NHL-legenda Igor Larionov sai myös ison pestin

Venäjän miesten jääkiekkomaajoukkueen uusi päävalmentaja on Valeri Bragin. 64-vuotias Bragin korvaa tehtävässä Aleksei Kudashovin, joka siirtyy neuvonantajan rooliin. NHL-legenda Igor Larionov on puolestaan Venäjän nuorisomaajoukkueen uusi päävalmentaja.

Venäjän miesten A-maajoukkueen peräsimeen hyppäävä Bragin toimi viime kaudella Venäjän alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana ja miesten maajoukkueen apuvalmentajana.

Tulevalla kaudella hän on sekä Venäjän miesten maajoukkueen että KHL-seura Pietarin SKA:n päävalmentaja. Tätä ennen hän on toiminut usean vuoden ajan Venäjän eri maajoukkueiden valmennustehtävissä.

Larionov, 59, toimi puolestaan Braginin apuvalmentajana tammikuussa päättyneissä nuorten MM-kisoissa. Nyt hän perii Braginin paikan Venäjän alle 20-vuotiaiden päävalmentajana.

Pitkään NHL:ssä pelannut Larionov on hiljalleen siirtynyt valmennustehtävien puolelle. ”The Professor” -lempinimellä tunnettu Larionov tahkosi pelaajaurallaan 921 NHL-ottelua, voittaen kolme Stanley Cupia.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja