Mainos

Venäjän ja Georgian ulkoministerit neuvottelivat

Venäjän ja Georgian ulkoministerit ovat käyneet suoria neuvotteluja löytääkseen ratkaisun Kaukasuksen kriisiin, kertoo Saksan varaulkoministeri.

Ministeri Gernot Erler kertoi ulkoministeri Frank-Walter Steinmeierin käyneen puhelinkeskusteluja lukuisten ulkomaisten kollegojensa kanssa, jotta yhteys osapuolten välille olisi saatu avatuksi. Erlerin mukaan Georgian Eka Tkeshelashvili ja Venäjän Sergei Lavrov saatiin näin suoraan neuvotteluyhteyteen.

Suomen ulkoministeri Alexander Stubb ja hänen ranskalainen kollegansa Bernard Kouchner lähtivät tänään iltapäivällä Pariisista kohti Georgiaa. Heidän oli määrä tavata Georgian presidentti Mihail Saakashvili epävirallisesti vielä tänä iltana ja uudelleen virallisesti huomenaamuna.

Huomeniltana ulkoministerit lentävät Moskovaan, jossa he tapaavat ainakin Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin.

-Me yritämme mobilisoida kansainvälisen yhteisön rauhanpyrkimysten taakse sillä, että Etyjin ja EU:n puheenjohtajat käyvät alueella. Tässä vaiheessa meillä ei ole kättä pidempää antaa rauhanneuvotteluista. Olemme kuitenkin aloittaneet prosessin, jonka ensimmäinen askel oli tämän ns. humanitaarisen käytävän rakentaminen sekä Etelä- että Pohjois-Ossetiaan, Stubb sanoi puhelinhaastattelussa STT:lle Pariisista.

Ulkoministerien seuraavana toivomuksena on Georgian vetäytyminen Etelä-Ossetiasta, sen jälkeen Venäjän vetäytyminen Etelä-Ossetiasta ja sitten tulitauko.

Ulkoministeri Stubbilla oli eilisiltana puhelinpalaveri Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Ricen kanssa. Stubb toivoi Yhdysvalloilta entistä vahvempaa diplomaattista panosta rauhanpyrkimyksille. Rice lupasi lähettää erityislähettiläänsä alueelle.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.