Mainos

Venäjän ja Georgian ohjussotku ehkä väärinkäsityksen tulos

Georgia syyttää Venäjää ilmatilansa loukkaamisesta ja ohjuksen ampumisesta lähelle Etelä-Ossetian rajaa, mutta Venäjä kiistää asian.

Georgian ja Venäjän rajalla alkuviikolla sattunut ohjusselkkaus oli ehkä seurausta väärinkäsityksistä, kertoo uutistoimisto Reuters georgialaislähteisiin viitaten.

Lähteiden mukaan Georgian puolelle oli lentänyt venäläinen kone, jota venäläismielinen eteläossetialainen ryhmittymä oli tulittanut erehdyksessä.

Tulituksen kohteeksi joutuneen koneen lentäjä pudotti koneessa olleen ohjuksen pellolle lähelle Tsitelubanin kylää.

- Tämä selittää, miksi ohjus ei räjähtänyt, georgialaislähteistä kerrottiin.

Venäjä on kiistänyt Georgian syytökset, joiden mukaan Venäjä olisi ohjusiskulla halunnut luoda paniikkia Georgiassa. Venäjän mukaan ohjuksen laukaisivat todennäköisesti georgialaiset itse.

Georgian presidentti Mihail Saakashvili on vedonnut kiistassa EU:hun, koska kyseessä on koko Euroopan turvallisuus. Unioni kehotti tänään kumpaakin osapuolta malttiin.

Georgian ja Venäjän suhteet ovat olleet tulehtuneet jo pitkään. Venäläismieliset kapinalliset pitävät vallassaan kahta Georgian aluetta: Abhasiaa ja Etelä-Ossetiaa. Venäjää närästää erityisesti Georgian, entisen neuvostotasavallan, pyrkimys päästä sotilasliitto Naton jäseneksi.

Venäläinen sotilasasiantuntija Pavel Felgenhauer arveli ohjuksen pudottamisen olleen venäläisten työtä, vaikka tapaus ei ehkä ollut tahallinen.

- Ilman Venäjän yhteistyötä ei voida todistaa, mitä oikein tapahtui, hän sanoi.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.