Mainos

Venäjän ilmavoimat pahoitteli ilmatilaloukkausta

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan Suomi tyytyy Venäjän tunnustukseen ja pahoitteluun Suomen ilmatilan loukkauksesta.

Venäjän ilmavoimat pahoitteli viime perjantaina Suomenlahden yläpuolella sattunutta ilmatilaloukkausta. Venäjän ilmavoimien tiedotuspäällikön allekirjoittama lausunto julkistettiin tänään, tiistaina.

- Ilmaisemme pahoittelumme tapahtuneesta ja pyrimme kaikilla mahdollisilla tavoilla estämään tämän kaltaiset tapahtumat tulevaisuudessa, ilmavoimien tiedotuspäällikkö, eversti Aleksandr Drobyshevski sanoi.

Venäjän laivaston Tupolev-134 -matkustajakone oli matkalla Levashovon lentotukikohdasta kohti Kaliningradia, kun se harhautui noin kilometrin verran Suomen ilmatilaan Porvoon edustalla. Ilmavoimien lausunnon mukaan erehdys johtui navigaatiovirheestä.

- Kaikki tällä alueella lentävät miehistöt joutuvat koulutukseen, jonka toivotaan estävän sekä Suomen että muiden maiden ilmatilojen loukkaukset, Drobyshevski kertoi.

Tuomioja: Suomi tyytyy Venäjän pahoitteluun

Tuomiojan mukaan Venäjän suullisesti antaman vastauksen perusteella nyt "on todella ryhdytty toimenpiteisiin, että tällaiset eivät enää pääsisi toistumaan".

Suomi tyytyy Venäjän tunnustukseen ja pahoitteluun Suomen ilmatilan loukkauksesta. Ulkoministeri Erkki Tuomioja vahvisti asian tiistaina STT:lle.

-Voidaan todeta, että me olemme tähän tyytyväisiä. Tämä on minusta selkeä tunnustus, ei ollenkaan kiistetä tapahtunutta ja esitetään se pahoittelu, Tuomioja perustelee.

Tuomiojan mukaan Venäjän suullisesti antaman vastauksen perusteella nyt "on todella ryhdytty toimenpiteisiin, että tällaiset eivät enää pääsisi toistumaan".

-Ja se vahvistaa myös meidän käsityksen, että tämä on Venäjän hallitukselle yhtä kiusallista kuin meillekin. Sieltä on ilmeisesti korkeammalta taholta haluttu panna asia järjestykseen.

Tuomiojan mukaan nyt on syytä olettaa, että ongelma myös poistuu päiväjärjestyksestä.

(STT-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.