Mainos

Venäjän hiilikaivostyöläiset lakossa

Pääministeri Viktor Tshernomyrdin matkustaa todennäköisesti Kuzbassin alueelle Siperiaan neuvottelemaan lakossa olevien hiilikaivostyöläisten kanssa, kertoi uutistoimisto Interfax. Noin 400 000 Venäjän hiilikaivostyöläistä aloitti tänään lakon palkkasaataviensa vuoksi.

Parlamentin alahuoneen puhemies Gennadi Seleznjov kertoi tavattuaan presidentti Boris Jeltsinin, että Tshernomyrdin saattaa lähteä Kuzbassiin sen jälkeen kun hän on palannut Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön huippukokouksesta Lissabonista.

Hiilikaivostyöläiset eivät ole kaivosalan ammattiliiton mukaan saaneet palkkaansa useisiin kuukausiin. Osa työntekijöistä vaati tänään pääministeri Viktor Tshernomyrdinin eroa, koska he katsovat tämän olevan syypää palkkojen viipymiseen. Kyseessä on yksi alan tähän asti laajimmista lakoista, johon osallistuu 80 prosenttia kaikista Venäjän hiilikaivostyöläisistä, kertoi ammattiliiton johtaja Vitali Budko. Maan 189 hiilikaivoksesta 154:ssä työt on lopetettu kokonaan. Budkon mukaan lakolle ei ole asetettu mitään takarajaa, vaan sitä jatketaan, kunnes hallitus täyttää lakkoilijoiden vaatimukset.

Ammattiliitto vaatii hallituksen eroa, koska se "ei kykene takaamaan ihmisten kansalaisoikeuksia eikä maksamaan palkkoja", Budko sanoi. Hänen mukaansa erovaatimus ei kuitenkaan ole poliittinen vaan pikemminkin epätoivon ilmaisu, jotta hallitus saadaan neuvottelemaan.

Noin puoli miljoonaa kaivostyöläistä ryhtyi Venäjällä lakkoon tämän vuoden helmikuussa. Lakko kesti lopulta vain kaksi päivää sen jälkeen kun presidentti Jeltsin lupasi työläisille rahaa.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.