Mainos

Venäjän hallitus supistuu

Venäjän presidentti Boris Jeltsin nimitti tänään lisää jäseniä Sergei Kirijenkon johtamaan uuteen hallitukseen. Hän päätti myös yhdessä Kirijenkon kanssa supistaa hallituksen kokoa.

Hallitus sai jo kolmannen varapääministerin, kun Oleg Sisujevista tehtiin sosiaaliasioista vastaava varapääministeri. Hänellä oli sama virka myös eronneessa hallituksessa. Myös yksityistämisministeri Farit Gazizullin säilytti virkansa hallituksessa, joskin menetti varapääministerin tittelinsä. Hallituksessa pysyivät myös liikenneministeri Sergei Frank ja kulttuuriministeri Natalia Dementjeva. Vladimir Bulgak menetti hänkin varapääministerin arvonsa, mutta nimitettiin tiede- ja teknologiaministeriksi.

Uusia kasvoja hallituksessa ovat Jabloko-puoluetta edustava kansanedustaja Oksana Dmitrijeva, 40, josta tuli työministeri, polttoaine- ja energiaministeriksi nimitetty Sergei Generalov, maatalousministeri Viktor Semjonov, apulaisoikeusministeristä oikeusministeriksi ylennetty Pavel Krasheninnikov ja luonnonvarojen ministeri Viktor Nekrutenko.

Viime tiistaina Kirijenko nimitti yhdeksän ministeriä, mukaanlukien kaksi varapääministeriä. Loput hallituksen jäsenet nimitettäneen tiistaina, kun Kirijenko tapaa Jeltsinin. Kirijenko kertoi, että IVY-maiden suhteita hoitava ministeriö on lakkautettu, ja sen tehtävät on siirretty ulkoministeriölle. Kokonaan uusi instanssi on kauppa- ja teollisuusministeriö, joka ottaa hoitaakseen ulkomaankauppaministeriön tehtävät ja osan talousministeriön tehtävistä.

Toinen uusi ministeriö valvoo maapolitiikkaa ja vastaa myös rakennustoiminnasta ja asuntopolitiikasta. Tiistaina Jeltsinin nimitti kaksi uutta varapääministeriä Boris Nemtsovin ja Viktor Hristenkon. Muut nimitykset samana päivänä olivat puolustusministeri Igor Sergejev, sisäministeri Sergei Stepashin, valtiovarainministeri Mihail Zadornov, ulkoministeri Jevgeni Primakov ja hätätilanteiden ministeri Sergei Shoigu. Myös rautatieministeri Nikolai Aksenenko ja opetusministeri Aleksandr Tihonov tulivat uudelleen nimitetyiksi.

Jeltsin erotti edellisen hallituksen 23. maaliskuuta. Parlamentti vahvisti Kirijenkon nimityksen pääministeriksi viime perjantaina.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.