Mainos

Venäjän hallitus esitteli suunnitelmiaan duumalle

Venäjän hallitus alkoi tänään esitellä parlamentin alahuoneelle eli duumalle taloussuunnitelmaansa, jonka on tarkoitus taltuttaa maata koetteleva talouskriisi. Ensimmäisen varapääministerin Juri Masljukovin odotettiin selvittävän suljettujen ovien takana pidettävässä istunnossa, kuinka paljon rahaa hallitus aikoo painaa valtion menojen ja velkojen kattamiseksi. Hallitukselta odotettiin myös yksityiskohtaisempia tietoja maan kotimaisten ja ulkomaisten velkojen uudelleenjärjestelyistä.

Masljukov on jo aiemmin tehnyt selväksi, että valtion rooli taloudessa tulee vahvistumaan. Jotkut kansanedustajista lähtivät kuitenkin kokoussalista arvostellen talousohjelmaa epämääräiseksi ja epärealistiseksi. Heidän mukaansa Masljukov ei kyennyt esittelemään johdonmukaista suunnitelmaa ja monet yksityiskohdat, esimerkiksi tulevat veroprosentit, ovat edelleen hämärän peitossa.

Kotimme on Venäjä -ryhmittymän johtajan Aleksandr Shohinin mukaan kokouksessa ei keskusteltu mistään yksityiskohtaisesta talousohjelmasta eikä tarkoista numeroista. Ohjelma osoittautui vain asiakirjaksi, jolla hallitus yrittää oikeuttaa omaa vallassaoloaan, Shohin arvosteli.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.