Mainos

Venäjän duuman valtuuskunta Belgradiin

Venäjän duuman valtuuskunta on matkustanut Belgradiin. Duuman valtuuskuntaa johtaa puhemies Gennadi Seleznjov. Kommunisteista koostuvaan valtuuskuntaan kuuluu myös mm. neuvostoaikainen pääministeri Nikolai Ryzhkov.

Vierailu tehdään Jugoslavian parlamentin kutsusta. Venäjä vastustaa kiivaasti Naton pommituksia Jugoslaviassa. Venäjä on lähettänyt tiedustelualuksen Välimerelle ja antanut ymmärtää, että se saattaa toimittaa sotakalustoa Jugoslavialle, jos ilmasota pitkittyy.

Primakov: Naton iskut horjuttavat Euroopan vakautta

Venäjän pääministeri Jevgeni Primakov sanoi tänään, että Naton ilmaiskut Balkanilla horjuttavat koko Euroopan vakautta sen sijaan että ne lisäisivät vakautta Kosovossa.
-Naton barbaariset ilmaiskut ovat traaginen virhe, Primakov sanoi uutistoimisto Itar-Tassin haastattelussa.

Ilmasodan jatkuminen pahentaa Primakovin mukaan tilannetta kaiken aikaa. Hänen mukaansa pakolaisvyöryä on kiihdyttänyt myös siviili-infrastruktuurin tuhoaminen Kosovossa.

Venäläisten avustusrekkoja Jugoslaviaan

Venäjä vie ruoka- ja lääkeapua Kosovon pakolaisille. Venäjä kertoi tänään lähettävänsä Belgradiin vaatteita, ruokaa ja lääkkeitä noin 5,5 miljoonan markan edestä. Venäjän hätäavusta vastaava ministeri sanoi, että vaikka Venäjä itse saa ruoka-apua EU:lta ja Yhdysvalloista, niin se ei silti estä heitä hätätilanteessa auttamasta muita.
(STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.