Mainos

Venäjän duuma kokoontui hätäistuntoon

Venäjän parlamentin alahuone eli duuma aloitti tänään hätäistunnon käsitelläkseen maan taloudellista kriisiä. Opposition odotettiin myös arvostelevan istunnossa maan presidenttiä Boris Jeltsiniä sekä Venäjän hallitusta ja keskuspankkia, kertoivat viestimet .

Jeltsin itse oli tänään vierailulla Murmanskissa. Duuma aikoo arvostella Jeltsiniä ruplan maanantaisesta kelluttamispäätöksestä, sillä presidentti ilmoitti muutamia päiviä ennen päätöstään, ettei ruplaa tulla missään nimessä devalvoimaan. -Mitään ei voida ratkaista ilman Jeltsinin eroa, sanoi duumaa hallitsevan kommunistipuolueen puheenjohtaja Gennadi Zjuganov. Duuma päättää tänään aikooko se syytää Jeltsiniä virkavirheestä.

Duuma saattaa vaatia myös pääministerin Sergei Kirijenkon eroa. Kirijenkon oli määrä esittää istunnossa oma näkemyksensä Venäjän talouskriisin ratkaisuista. Kirijenko puolusti tänään hallituksensa toimia kriisin ratkaisemiseksi ja varoitti duumaa sanoen, että todelliset ongelmat ovat vasta alkaneet. Venäjän keskuspankin johtaja Sergei Dubinin sanoi tänään, että hallituksen tärkeimpänä tehtävänä on yhä puolustaa toimiaan ruplan suhteen.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.