Mainos

Venäjän duuma hyväksyi ydinkoekiellon

Venäjän parlamentin alahuone eli duuma ratifioi kansainvälisen ydinkoekieltosopimuksen. Duuma hyväksyi sopimuksen suljetussa istunnossa äänin 298-74. Kolme edustajaa pidättäytyi äänestämästä.
-Sopimus on ratifioitu ylivoimaisella ääntenenemmistöllä. Tämä on tärkeä askel kohti ydinaseiden leviämisen estämistä, ulkoministeri Igor Ivanov sanoi.

Ivanov kuvasi ratifiointia merkittäväksi sekä Venäjän turvallisuusetujen että kansainvälisen vakauden kannalta. Duuma hyväksyi ydinkoekieltosopimuksen vain viikko sen jälkeen, kun se oli ratifioinut strategisia aseita vähentävän Start II -sopimuksen. Duuman suurin puolue kommunistit ilmaisi perjantaina huolestuneisuutensa siitä, etteivät Yhdysvallat, Kiina ja monet muut tärkeät valtiot ole vielä ratifioineet sopimusta.

Venäjän tulevan presidentin Vladimir Putinin edustaja Aleksandr Kotenkov rauhoitteli kuitenkin kommunistiedustajia sanomalla, että täydellinen ydinkoekielto tulee voimaan vasta sen jälkeen kun kaikki ydinaseita valmistamaan pystyvät maat ovat sen hyväksyneet. (STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.