Mainos

Venäjän duuma hylkäsi budjettiesityksen

Venäjän duuma hylkäsi tänään tämän vuoden talousarvioesityksen neljännessä ja viimeisessä käsittelyssä. Vain 187 kansanedustajaa äänesti talousarvion puolesta, kun hyväksymiseen olisi tarvittu 226 ääntä.

Kahdeksankymmentä edustajaa äänesti vastaan ja yksi pidättyi äänestämästä. Duuma oli jo hyväksynyt budjettiesityksen kolmessa aiemmassa käsittelyssä, ja neljäs käsittely on tavallisesti vain muodollisuus.

Viime tiistaina presidentti Boris Jeltsin kehotti kuitenkin valtion tilaa koskevassa puheessaan kansanedustajia tekemään budjettiin leikkauksia ja muita muutoksia. Jeltsin oli itse alunperin alkuperäisen budjettiesityksen takana, mutta Venäjän hallitus on selittänyt, että kuohunta maailman valuuttamarkkinoilla tekee muutokset välttämättömiksi.

Duuma, jossa Jeltsinin vastustajilla on enemmistö, hylkäsi kuitenkin muutosehdotukset toinen toisensa jälkeen. Hallitus oli mm. ehdottanut valtion menojen leikkaamista 27,9 miljardilla ruplalla budjetin tasapainottamiseksi. Budjettiesityksen käsittely päätettiin siirtää maaliskuun 4. päivään.
(STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.