Mainos

Venäjän duuma äänestää tshetsheenien armahtamisesta

Venäjän parlamentin alahuone, duuma, äänestää tänään presidentti Vladimir Putinin lakiesityksestä, joka tarjoaisi armahduksen aseensa laskeville tshetsheenikapinallisille. Lakiesityksestä äänestetään kolmen käsittelyn jälkeen.

Lain voimaantulemiseksi riittää pelkkä duuman hyväksyntä. Jos laki hyväksytään, armahdetaan kaikki sellaiset tshetsheenikapinalliset, jotka laskevat aseensa ennen elokuun alkua ja luopuvat sissitoiminnasta. Lain ulkopuolelle jäävät ulkomaiset taistelijat ja vakaviin rikoksiin, kuten murhiin ja kidnappauksiin, syyllistyneet. Armahdus ei myöskään koske Aslan Mashadovin kipparoimaa kapinallisten johtoryhmää.

Putin on koko ajan järjestelmällisesti kieltäytynyt neuvottelemasta Mashadovin kanssa. Venäläiset ihmisoikeusaktivistit ovat arvostelleet lakiehdotusta merkityksettömäksi.

-Ensin pitäisi käydä neuvotteluja vihollisuuksien lopettamiseksi ja allekirjoittaa rauhansopimus ja vasta sitten julistaa armahdus, sanoi entinen neuvostoajan toisinajattelija Sergei Kovaljov toimittajille.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.