Mainos

Venäjän asevoimissa kaaoksen vaara

Venäjän rahapulasta kärsivä armeija on niin huonossa kunnossa, että se saattaa romahtaa, mikä johtaisi sotilaskaappaukseen tai sisällissotaan, varoitti yksityinen tutkimusryhmä tänään.

Ulko- ja puolustuspoliittisen neuvoston mukaan asevoimat on jo ajat sitten lakannut turvaamasta maata ulkoista uhkaa vastaan.
-Venäjän armeijan nykytilaa voidaan kuvata vain asevoimien katastrofilla, joka on kasvamassa kansalliseksi kaaokseksi, ryhmä kirjoitti Nezavisimaja Gazeta -lehden julkaisemassa lausunnossa.

Ryhmään kuuluu poliittisia tarkkailijoita, kansanedustajia, liike-elämän johtajia ja toimittajia. Ryhmän mukaan asevoimat katoaa kolmessa vuodessa, jos sitä ei uudisteta, tai se hajoaa useiksi aseellisiksi ryhmiksi. Nämä tulevat toimeen myymällä aseitaan tai ryöstelemällä.

Asevoimien hajoaminen saattaa johtaa sotilaskaappaukseen, joka voi kasvaa diktatuuriksi tai sisällissodaksi. Myös Venäjän asevoimien korkein johto on varoittanut armeijan surkeasta tilasta.
-Jos asiat sujuvat näin vielä kaksi vuotta, meillä on laivasto ilman aluksia, ilmavoivat ilman lentokoneita ja sotilasteollisuus, joka on kyvytön tuottamaan uudenaikaisia aseita, sanoi presidentin puolustusneuvoston sihteeri Juri Baturin viime viikolla.

Venäjä on yrittänyt uudistaa asevoimiaan jo vuosia, mutta osittain uudistuksia ovat estäneet erimielisyydet siitä, minkälaisia niiden pitäisi olla. Asevoimat kärsii lisäksi rahapulasta: sotilaat ja upseerit ovat alipalkattuja, huonosti ruokittuja ja vaatetettuja ja heidän palkkansa ovat rästissä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.