Mainos

Venäjän asevoimat remonttiin

Venäjä supistaa asevoimiaan 400 000 miehellä kolmen vuoden sisällä. Samaan aikaan on tarkoitus uudistaa neuvostoajalta peräisin oleva komentojärjestelmä, kertoo venäläinen sotilasuutistoimisto AVN.

Tshetshenia

Ydinsukellusvene Kurskin uppoaminen viime kuussa sai presidentti Vladimir Putinin kiirehtimään asevoimien uudistamista. Putin sanoi tuntevansa syyllisyyttä 118 sotilaan hengen vaatineesta onnettomuudesta ja lupasi toimia varmistaakseen sen, että maan armeijasta tulee "luja, nykyaikainen ja hyvin palkattu".

AVN lainasi Venäjän puolustusministeriön korkea-arvoista edustajaa, jonka mukaan asevoimia supistetaan nykyisestä 1,2 miljoonasta 800 000 sotilaaseen. Edustajan mukaan asevoimien uudistuksen myötä Venäjän mittavat, maasta laukaistavien ydinaseiden varastot siirretään asevoimien yleisesikunnan alaisuuteen.

Venäjällä on Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen jatkuvasti keskusteltu asevoimien uudistuksen tarpeesta, mutta selkeisiin toimiin on päästy vain harvakseltaan. Sotilaiden moraalia on osaltaan murentanut myös heikko palkkataso, sillä puolustusmäärärahat ovat vähentyneet tuntuvasti sitten Neuvostoliiton päivien.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.