Mainos

Venäjän armeijan kuoron Suomen kiertue on peruttu – taustalla ”poliittinen tilanne”

Ylihuomenna alkavaksi kaavailtu Venäjän armeijan kuoron Suomen kiertue on peruttu. Peruutuksen syynä on Venäjän puolustusministeriöstä tullut kielto.

Pietarilainen Venäjän armeijan kuoro, baletti ja orkesteri on perunut kiertueensa Suomessa. Kuoron piti esiintyä muun muassa Lahdessa, Tampereella, Helsingissä, Espoossa ja Savonlinnassa. Kaksiviikkoisen kiertueen piti alkaa ylihuomenna.

Savonlinnasalin toimitusjohtaja Reko Tammi kertoo, että peruutuksen syynä on se, että esiintyjiä ei päästetä Venäjältä pois. Savonlinnassa kuoron piti esiintyä viikon päästä sunnuntaina.

– Konsertin järjestäjä, Eurospectacles, tiedotti meille, että kuoron esiintyjien ei anneta poistua Venäjältä poliittisen tilanteen vuoksi, Tammi selvittää.  

Tammelle peruutus tuli yllätyksenä.

– Kyllä se yllättää jossain määrin. En osaa asiasta kuitenkaan sanoa enempää. Olen itsekin sen tiedon varassa, jonka järjestäjä on meille ja muille konserttitaloille asiasta ilmoittanut.

Tammi harmittelee tilannetta yleisön puolesta.

– Vastaava esitys oli meillä jo pari vuotta sitten. Show oli todella hieno ja näyttävä. Siinä on lähes 100 esiintyjää lavalla ja hienoa lauluja ja taitavia tanssijoita. Ryhmän edellinen konsertti oli meillä loppuunmyyty. Niin se olisi ollut varmasti nytkin. Tilanne on erittäin harmillinen yleisön kannalta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.