Mainos

Venäjän armeija kriittisessä tilassa

Venäjän johtavat puolustusviranomaiset maalasivat tänään synkän kuvaan maan asevoimien tilasta. Puolustusministeri Igor Rodionovin ja puolustusneuvoston sihteerin Juri Baturinin on huhuttu aiemmin olevan pahasti eri linjoilla, mutta asevoimien tilan molemmat tunnustavat kriittiseksi.

-Jos tilanne jatkuu näin vielä kaksi vuotta, meillä on laivasto ilman laivoja, ilmavoimat ilman lentokoneita ja sotateollisuus, joka ei kykene valmistamaan nykyaikaisia aseita, Baturin sanoi.

Puolustusministeri Rodionov varoitti jo eilen asevoimien rappeutuneen siinä määrin, että Venäjän ydinasejärjestelmien luotettavuus on kyseenalainen. Rappiotila johtuu rahapulasta, Rodionov sanoi presidentti Boris Jeltsinille ja pääministeri Viktor Tshernomyrdinille lähettämässään kirjeessä.

Uutistoimisto Interfaxin mukaan Rodionov sanoo kirjeessään, ettei kukaan voi nykyään taata valvontajärjestelmien käyttövarmuutta. Venäjä alittaa pian kynnyksen, jonka jälkeen ohjusjärjestelmät eivät enää ole hallinnassa.

60-vuotias Rodionov sanoi pitävänsä järkyttävänä sitä, ettei hän puolustusministerinä voi tehdä kehitykselle muuta kuin seurata rappion etenemistä sivustakatsojana. Tämämn päiväisessä lehdistötilaisuudessa synkistä ennustuksistaan tunnettu Rodionov pehmensi hieman käsityksiään. Puolustusministerin mukaan kaikki ohjusjärjestelmät toimivat vielä, vaikka monien laitteiden ohjeellinen käyttöikä onkin ylitetty jo moninkertaisesti.
(STT-Reuter-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.