Mainos

Venäjän Anna ja Englannin Mike petkuttivat hämäläisiä

Kanta-Hämeen poliisi varoittaa nettihuijauksista ja kertoo kaksi esimerkkiä tuoreista tapauksista.

Ensimmäisessä hämeenlinnalainen mies löysi treffipalstalta kiinnostusta herättävän naisen Venäjältä. Hetken kirjoittelujen jälkeen sovittiin, että nainen tulisi Suomeen kuukaudeksi. Mies tarjoutui lainaamaan naiselle 1500 euroa. Rahat kulkivat pankkien kautta ja nainen ilmoitti laskeutumisajan Helsinkiin.

- Koneita tuli ja meni, mutta Anna ei ilmestynyt. Nyt mies on itsekin varma, että häntä huijattiin. Näin takuulla kävi, poliisi kertoo.

Toisessa tapauksessa hämeenlinnalainen nainen tapasi Facebookissa englantilaisen miehen, joka lähestyi poliisin mukaan "seireenimäisin kutsuin" naista. Tekstejä vaihdeltiin ja nainenkin ihastui mieheen. Vakuuttava mies kertoi olevansa varakas sijoitusneuvoja.

Taitavilla sanankäänteillä hän sai naisen vakuuttumaan sijoitustaidoistaan.

- Nainen laittoi pankin kautta miehelle 5000 euroa sijoitettavaksi. Neuvokas omaan lompsaansa sijoittava oli rahansa saanut ja yhteydenpito loppui saman tien. Mike-poika luultavasti vain hymyilee, poliisi sanoo.

- Olisiko näistä opiksi sosiaalisen median pyörteissä viihtyville? Tuntemattomat lähestyvät taitavin sanankääntein valuutan kiilto silmissään, muu on lumetta.

Rahojen saanti takaisin länsimaistakin on hyvin epätodennäköistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.