Mainos

Venäjän alueet julistavat infuenssahätätiloja

Useat Venäjän alueet ovat julistaneet infuenssahätätilan, joka vaikuttaa asukkaiden elämään vaihtelevilla tavoin.

Tuorein hätätilanjulistus annettiin viime viikonloppuna Sverdlovskissa, jossa yliopistot päätettiin väliaikaisesti sulkea ja asiakaspalvelutehtävissä työskenteleville määrättiin suojamaskit.

Jyrkimmät säädökset on ottanut käyttöön Burjatian alue Keski-Venäjällä. Sen hätätilasäädöksien mukaan kaikki joukkokokoontumiset on toistaiseksi kielletty ja jokaisen asukkaan tulisi käyttää suojanaamiota julkisilla paikoilla. Burjatiassa on löydetty toistaiseksi 72 sikainfluenssatapausta.

Venäjän Kaukoidässä Habarovskissa maskipakko on asetettu teatteri- ja elokuvayleisöille. Maskinkäyttöön on velvoitettu myös asiakaspalvelutöissä ja julkisissa kulkuvälineissä työskentelevät. Myös Baikalin alueella on otettu käyttöön samanlaisia sääntöjä. Siellä sääntöjen rikkomisesta voi seurata viidensadan ruplan eli reilun kymmenen euron sakko.

Neljännes venäläisistä pelkää sikainfluenssaa

Joka neljäs venäläinen pelkää sikainfluenssaa. Venäjän valtiollisen mielipidetutkimuslaitoksen VTsIOMin mukaan 27 prosenttia venäläisistä sanoo pelkäävänsä saavansa sairauden. Vielä kuukausi sitten samalla tavalla vastasi vain 14 prosenttia kansalaisista. Taudin pelko on levinnyt erityisesti Venäjän Kaukoidässä, jossa 51 prosenttia vastasi pelkäävänsä sikainfluenssaa.

Taudin yleisyydestä on esitetty toistaiseksi vain arvioita, sillä läheskään kaikki sikainfluenssaoireista kärsivät eivät hakeudu lääkäriin. Venäjän sosiaali- ja terveysministeriö arvioi kuitenkin, että noin 80 prosenttia maassa tällä hetkellä olevista influenssapotilaista kärsii juuri sikainfluenssasta.

Koko maassa laboratoriossa vahvistettuja sikainfluenssatapauksia on noin 5 600. Rokotteen tautia vastaan on saanut yli 55 000 ihmistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.