Mainos

Venäjän ainoa naiskuvernööri aloitti Suomen vierailun

Pietarin uusi kuvernööri Valentina Matvienko on tänään aloittanut Suomen vierailunsa. Kyseessä on kuvernöörin ensimmäinen ulkomaanmatkan Pietarin johtajan ominaisuudessa.

Presidentti Putinin vahvalla tuella valtaan noussut Matvienko lupaa tehdä Pietarista entistä houkuttelevan kohteen investoijille.

Pietarin tuore naiskuvernöörivaalii samoja arvoja kuin presidentti Vladimir Putin. Sunnuntaina hän kunnioitti läsnäolollaan Pietarissa pidettyä suurta ulkoilutapahtumaa.

- Terve elämäntapa on tärkeintä. Toivomme, että kasvava sukupolvi ja koko väestö olisi terve. Urheilu ja hiihto ovat tärkeintä elämässä. Melko hiljattain, kaksi viikkoa sitten olin itse hiihtämässä. Toivon, että pääsen pian uudestaan hiihtämään, kuvernööri sanaili.

Kuvernöörin tavoitteena on saada viiden miljoonan asukkaan Pietari uusille laduille monella tapaa. Ensitöikseen Matvienko vaihtoi korkeimman virkamieskuntansa ja lisäsi kaupunginhallituksen riippumattomuutta. Hän on aloittanut liike-elämän liberalisoinnin purkamalla edeltäjänsä luomia paikallisia monopoleja.

Suomen matkan tavoitteena on houkutella suomalaisia investoimaan Pietariin.

- Me luomme täysin tasavertaiset pelisäännöt kaikelle liike-elämälle, väitti Matvienko.

Matvienko myös lobbaa viisumikäytännön purkamisen puolesta. Matvienkon mukaan neuvotteluja on jatkettava ja selvitettävä yhteiset edut viisumikäytännön helpottamisesta.

Matvienkon tavoitteena on byrokratian vähentäminen ja korruption kitkeminen. Lahjusten oton hillitsemiseksi hän on säätänyt lain, jonka mukaan kaikki kaupungin hankinnat, niiden hinnat ja tilausten toimittajat julkaistaan.

- Me tarvitsemme selviä lakeja ja läpinäkyvyyttä, mikä estää virkamiesten harjoittaman vallan väärinkäytöksen, Matvienko sanoi.

(MTV3)

45- minuuttia ohjelma esittää huomenna henkilökuvan Pietarin uudesta naisjohtajasta.

(Seitsemän uutiset 10.02.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.