Mainos

Venäjältä tukea Afganistanin oppositiolle

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Afganistanin oppositiojohtaja Burhanuddin Rabbani ovat tänään sopineet Tadzhikistanissa tarpeesta löytää poliittinen ratkaisu Afganistanin tilanteeseen. Johtajien allekirjoittamassa lausunnossa todetaan, että "kaikkien etnisten ryhmien tulisi osallistua seuraavan hallituksen muodostamiseen". Sen mukaan prosessissa olisivat mukana myös YK ja "kaikki ulkomaiset hallitukset". Putin vakuutti tukeaan Rabbanille johtajien tapaamisessa varhain aamulla.


Uutistoimisto Itar-Tassin mukaan Putin korosti, että Venäjä on tunnustanut Rabbanin hallituksen lailliseksi ja tukee sitä. -Kansainvälisesti tunnustettu hallitus on taistellut kauan vapauttaakseen kansansa, Putin totesi. Putinin oli määrä tavata myös Tadzhikistanin presidentti Emomali Rahmonov. Lopuksi kaikkien presidenttien oli tarkoitus keskustella keskenään Afganistanin tilanteesta.

Afganistanin presidenttinä toiminut Rabbani pakeni Kabulista ääri-islamilaisen Taleban-liikkeen vallattua pääkaupungin vuonna 1996. Hän johtaa nykyään pohjoista liittoumaa, jonka hallinnassa on noin kymmenen prosenttia Afganistanista.

(STT-AP-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.