Mainos

Venäjältä nootti Anton-pojan salakuljetuksesta

Venäjä on jättänyt Suomelle nootin Anton-pojan salakuljetuksesta Suomeen. Venäjä haluaa tietää, toimittiko lapsen salakuljettanut konsuli virkavelvollisuuksiaan avustaessaan Antonin Suomeen.

Venäjä pyytää selityksiä myös ulkoministeriön johdon lausunnoista, joissa esitettiin ymmärrystä konsulin toiminnalle.

Ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) sanoi MTV3:lle, että Suomi vastaa Venäjän noottiin, jota hän ei pidä epätavallisena mutta ehkä hieman painavasanaisena. Stubb puolusti jälleen suomalaiskonsulin toimia.

- Hänhän toimi niin sanotusti omantuntonsa mukaan, ja meidän näkemyksen mukaan hän on toiminut Suomen lain mukaan, mutta hänen toimintaedellytyksiä Venäjällähän ei voida enää jatkaa.

Stubbin mukaan mihinkään ihmeellisiin toimenpiteisiin ei ryhdytä.

Ei tähän mihinkään muuhun toimenpiteisiin ryhdytä kuin vastatataan tähän kirjeeseen ihan niin kuin normaaliin diplomaattisiin kirjeisiin vastataan, ulkoministeri sanoo.

Ei noottikriisi

Nootti-termillä on yleisesti kansalaisten mielissä huono kaiku 60-luvun noottikriisin vuoksi.

Nootti on yksinkertaisesti valtion virallinen tiedonanto tai ilmoitus toiselle valtiolle. Nootti on normaali ja arkinen työväline diplomaattisessa kanssakäymisessä. Pelkästään ulkoministeriön protokollaosastolle tulee päivittäin 3–4 noottia monenlaisista asioista.

Ulkoministeriö vastaa kaikkiin sille lähetettyihin nootteihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.