Mainos

Venäjältä kiitokset Suomen EU-puheenjohtajakaudelle

Venäjä on viime vuosina kasvattanut puolustusmenojaan runsaalla kädellä. Venäjän puolustuspolitiikan tavoite on ministerineuvos Sergei Belyaevin mukaan kuitenkin sama kuin Suomessakin eli uskottavan puolustuskyvyn ylläpitäminen.

- Sota Euroopassa ei ole juurikaan mahdollinen, uhkakuvat ovat muualla. Diplomatia ja kansainvälinen yhteistyö ovat keskeisiä ilmaisuja puhuttaessa Venäjän ulkopolitiikasta, toteaa Belyaev.

Suomen äskettäin päättynyt EU-puheenjohtajakausi saa suitsutusta Belyaevilta:

- Eleetön ja ammattitaitoinen työ tuotti merkittäviä tuloksia ja Pohjoinen ulottuvuus on tällä hetkellä realismia myös venäläisestä näkövinkkelistä.

Ympäristöpolitiikan painoarvo on sekin noussut Venäjällä. Sitoutuminen Kioton sopimukseen on tärkeä ele, suomalaisten kannalta kokreettisempaa ovat kuitenkin panostukset Pietarin jätevesien puhdistamiseen.

Itämeren kaasuputken suurin merkitys on siinä, että se kulkee vakaiden alueiden kautta. Samanlaiset tapahtumat, joita uutisoitu Valko-Venäjältä ja Ukrainasta, eivät tule kyseeseen Itämeren piirissä.

Venäjälle virtaa rahaa energian hinnannousun myötä entistä enemmän.

- Varoja ei tuhlata kuten Neuvostoliiton aikana, sanoo Belyaev, vaan ne sijoitetaan vakausrahastoon. Rahaston tehtävänä on tukea muun muassa Venäjän alueellisen tasa-arvon kehittämistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.