Mainos

Venäjältä aseita palestiinalaisille?

Asekaupat riippuvat siitä, antaako Israel niihin luvan. Palestiinalaisjärjestö Hamasin johto vierailee Venäjällä ensi kuussa.

Venäjän puolustusministerin Sergei Ivanovin mukaan Venäjä on valmis myymään sotilastarvikkeita palestiinalaisille, jos Israel antaa luvan kaupoille. Asiasta kertoo uutistoimisto Interfax.

Venäjä ja palestiinalaishallinto ovat käyneet jo viime vuonna neuvotteluja kahden helikopterin ja 50 panssaroidun miehistönkuljetusajoneuvon myymisestä. Neuvottelut kuitenkin jäädytettiin sen jälkeen, kun äärijärjestö Hamas voitti palestiinalaisalueiden vaalit tammikuun lopussa.

- Kaikki sotilasmateriaalin toimitukset palestiinalaisille voivat tapahtua vain Israelin luvalla ja sen alueen kautta, Ivanov sanoo.

Venäjän armeijan komentaja Juri Balujevski kertoi jo eilen, että asekauppoja palestiinalaisille voidaan harkita, jos Hamasin johdon ensi kuun alkuun suunniteltu vierailu Venäjälle sujuu hyvin.

Venäjän viranomaiset ovat viestittäneet, että Moskovan tarkoituksena on muistuttaa Hamasia niin sanotun Lähi-idän kvartetin - Venäjän, Yhdysvaltojen, EU:n ja YK:n - tiekartaksi kutsutun rauhanaloitteen velvoitteista.

Venäjän Lähi-idän erityislähettiläs Aleksandr Kalugin sanoo kuitenkin, ettei Venäjä aio painostaa Hamasia.

- Emme aio vaatia tapaamisessa mitään. On heidän asiansa päättää, mikä palvelee palestiinalaisten etua ja mikä auttaa ratkaisemaan Israelin ja palestiinalaisten väliset ongelmat, Kalugin sanoi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.