Mainos

Venäjällä valtavat aborttiluvut

Syntyvyys laskee yhä Venäjällä. Syitä vauvakatoon ovat etupäässä sosiaaliset ongelmat ja heikentynyt usko tulevaisuuteen, mutta taustalla on myös puhtaasti lääketieteellisiä syitä, todettiin Moskovassa tänään järjestetyssä suuressa kokouksessa.

Venäläisiä eläkeläisiä

Kokouksen järjestäjinä olivat Venäjän terveys-, työmarkkina- ja opetusministeriöt. Venäjällä syntyi 1990-luvulla yli kuusi miljoonaa lasta vähemmän kuin edellisellä vuosikymmenellä. Yhä useammat pariskunnat luopuvat lapsen hankkimisesta, ja raskauksista peräti seitsemän kymmenestä päättyy aborttiin. Abortit lisäävät sairastumisvaaraa ja hedelmättömyyttä, mikä tekee ongelmasta entistäkin vaikeamman.

Synnytyslääkärien mukaan alle 30 prosenttia raskauksista kehittyy täysin normaalisti. Lapsivuoteeseen kuolee yhä kaksi ja puoli kertaa niin paljon äitejä kuin Euroopassa keskimäärin, 44 sataatuhatta synnytystä kohti. Lasten kuolleisuus on vähentynyt viime vuosina, mutta se on edelleen korkea: tuhannesta vastasyntyneestä kuolee 16. Lisäksi arvioidaan, että 15-20 prosenttia pariskunnista ei voi saada omaa lasta terveydellisistä syistä.

Hedelmällisyyttä vähentävät huumeet, alkoholi ja muut myrkyt sekä nuorten keskuudessa rehottavat sukupuolitaudit.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.