Mainos

Venäjällä uusia kemiallisia aseita?

Arvostetun sotilasalan julkaisun mukaan Venäjä puolustusteollisuus on kehittänyt uusia kemiallisia ja bakteriologisia aseita. Helsingin huippukokouksessa suurvaltajohtajat sopivat pyrkimyksistä nopeuttaa kemialliset aseet kieltävän sopimuksen ratifioimista maidensa parlamenteissa.

Venäjän uudesta bakteriologisesta aseesta kertoo luotettavana pidetty brittiläinen sotilasalan julkaisu Janes. Julkaisu tukeutuu venäläisloikkareiden ja läntisen tiedustelun tietoihin. Niiden mukaan venäläisasiantuntijat ovat kehittäneet geenitekniikan avulla pernaruttobasillin muodon, joka on täysin vastustuskykyinen kaikille tunnetuille antibiooteille.

Pernarutto on mm. keuhkokuumetta levittävä tarttuva tauti, josta nyt aseeksi jalostettu muoto tappaa ihmisen pieninäkin annoksina.

Janesin mukaan Venäjän puolustusteollisuus on tuottanut myös kolme uudenlaista hermokaasuyhdistettä. Ne koostuvat julkaisun mukaan yhdisteistä, joista ei ole mainintaa kemialliset aseet kieltävässä sopimuksessa. Näin Venäjä rikkoisi ainakin sopimuksen henkeä- jos ei sen kirjainta vastaan.

Kyseessä lienee Venäjän pyrkimys pönkittää asearsenaaliaan ja rapistuvaa suurvalta-asemaansa valmistautumalla tulevaisuuden sodankäyntimuotoihin. Sovittiinhan Helsingin huippukokouksessa mm. pyrkimyksistä rajoittaa suurvaltojen ydinaseistusta merkittävästi.

Yhtä kaikki: Helsingin huppukokouksessa presidentit Jeltsin ja Clinton päättivät myös kiirehtiä kemialliset aseet kieltävän sopimuksen ratifiomista parlamenteissaan. Clinton tapaakin tänään republikaanisenaattoreita varmistaakseen ratifioinnin ennen määräaikaa, 29. huhtikuuta.
(MTV3)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.