Mainos

Venäjällä tuhoisa palo vanhainkodissa

Vanhainkodin palossa on kuollut yli 30. Tutkijat selvittävät, miksi palokuntaa ei hälytetty heti paikalle. Edellinen vanhainkotipalo Venäjällä tapahtui kesäkuussa Siperiassa.

Tulipalon tuhoaman vanhainkodin raunioista on löytynyt lisää ruumiita Keski-Venäjällä. Surmansa on saanut viranomaisten mukaan ainakin 31 ihmistä. Uhrien määrän pelätään edelleen nousevan, sillä palomiehet etsivät vielä viittä kadoksissa olevaa ihmistä.

Kaksikerroksisesta rakennuksesta pelastettiin lähes 300 ihmistä, kun liekit alkoivat levitä eilen Tulan kaupungin lähellä Moskovan eteläpuolella. Syttymissyytä ei tiedetä. Epävirallisten tietojen mukaan kyseessä saattoi olla oikosulku tai varomaton avotulen käsittely.

- Henkilökunnalla oli runsaasti aikaa vanhusten evakuointiin, kun palo syttyi. Tutkijoiden on selvitettävä, miksi niin ei tehty,kertoo hätätilaministeriön edustaja.

Hänen mukaansa henkilökunta oli odotellut puoli tuntia ennen kuin hälytti palokunnan paikalle. Rakennuksesta puuttuivat niin hälytysjärjestelmä kuin ensisammutusvälineetkin.

Venäjällä on ollut viime kuukausina useita tuhoisia tulipaloja. Lokakuussa yhdeksän opiskelijaa kuoli oppilaitoksen palossa Moskovassa.

Tuli riehui vanhainkodissa myös kesäkuussa Siperiassa. Epäillyssä tuhopoltossa kuoli kymmenen ihmistä. Maaliskuussa 63 ihmistä sai surmansa hoitokodin palossa Etelä-Venäjällä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.