Mainos

Venäjällä piratismi nousussa

Venäjä on kohoamassa suurimmaksi musiikkipiraattien tuottajamaaksi.

Venäjä on nousemassa Kiinan ohi maailman johtavaksi musiikkipiraattien tuottajaksi, kertoo kansainvälisen ääniteteollisuuden liiton Ifpin alueellinen johtaja Igor Pozhitkov. Cd- ja dvd-levyjen sekä tietokoneohjelmien laiton kopiointi on yksi suurimmista esteistä Venäjän ja Ukrainan jäsenyydelle Maailman kauppajärjestössä WTO:ssa.

Erityisesti Yhdysvallat on ärhäköitynyt viime aikoina nostamalla tekijänoikeudet merkittävälle sijalle kauppapolitiikassaan. Venäjällä piratoitujen musiikkiäänitteiden markkinat kasvoivat viime vuonna 311 miljoonaan dollariin (264 miljoonaan euroon), mikä on selvästi enemmän kuin laillisten äänitteiden markkinoiden koko. Venäjällä valmistettuja laittomia cd-levyjä löytyi viime vuonna 24 maasta.

Musiikkiyhtiö EMI:n hallituksen varapuheenjohtaja David Munns kertoo, ettei Venäjällä ole lainkaan laillisia äänitemarkkinoita Moskovan ja Pietarin ulkopuolella. Levy-yhtiöille Venäjän investoinnit eivät näin ollen tuota lainkaan. Laillinen cd-levy maksaa Venäjällä vajaat 13 euroa, kun piraatti-cd:n saa runsaalla 3 eurolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.