Mainos

Venäjällä pelätään Tshetsheenien terrori-iskuja

Venäjällä on jälleen kiristetty turvatoimia tshetsheenien terrori-iskujen pelossa. Viranomaiset ovat varoittaneet terroritekojen vaarasta keskiviikkona, kun Tshetsheniassa vietetään vuoden 1944 joukkokarkotusten muistopäivää. Tuhannet tshetsheenit menehtyivät, kun neuvostodiktaattori Josif Stalin määräsi natsiyhteistyöstä epäillyn kansan pakkosiirrettäväksi Keski-Aasiaan ja Siperiaan.

Venäjällä keskiviikko on puolestaan armeijan kunniaksi vietettävä Isänmaan päivä. Sisäministeri Vladimir Rushailo kertoi Groznyissa, että turvatoimia on kiristetty suurissa kaupungeissa eri puolilla maata. Moskovassa miliisi on komennettu tekemään 12-tuntista työvuoroa, ja kaikki vapaa- ja lomapäivät on peruttu. Mm. liikenteen solmukohtien ja tärkeiden rakennusten vartiointia on kiristetty.

Venäjän turvallisuusviranomaiset ovat syyttäneet tshetsheeniterroristeja viime syksynä sattuneista kerrostaloräjähdyksistä, joissa sai surmansa liki 300 ihmistä. Pommi-iskuja sattui Moskovassa ja Pietarissa. Tiukat turvatoimet jatkuvat Venäjällä maaliskuun lopulla pidettävien presidentinvaalien yli.

Taistelut kiihtyvät vuoristossa

Tshetshenia

Venäjän armeija on aloittanut hyökkäyksen Tshetshenian eteläosassa sijaitsevaa sissien tukialuetta vastaan,venäläinen uutistoimisto Interfax kertoi tänään venäläisiä sotilaslähteitä lainaten. Interfaxin toistaiseksi vahvistamattoman tiedon mukaan kiivaat taistelut olivat käynnissä Argunin solassa Shatoin kylän alueella.

Alueella on sotilaslähteiden mukaan arviolta 3000-5000 tshetsheenisissiä. Tshetsheenit vetäytyivät viime viikonloppuna solan pohjoispäässä sijaitsevasta Duba-jurtista. Tshetshenian sotatoimet ovat siirtyneet eteläiselle vuoristoalueelle sen jälkeen kun Venäjän armeija valtasi tasavallan pääkaupungin Groznyin kolme viikkoa sitten.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.