Mainos

Venäjällä kuuluu kritiikkiä kaasuputkesta ja Putinista

Venäjällä on viime päivinä noussut kriittisiä ääniä kaasuputkisuunnitelmasta. Venäläiset ovat pitkän aikaa uskoneet, että Suomen lupa kaasuputkelle on vain läpihuutojuttu, mutta nyt MTV:n kirjeenvaihtaja Mirja Sipinen kertoo, että kaikki eivät tähän loppuaikana uskoneet:

- Venäjällä kaikki eivät usko suomalaisviranomaisten puolueettomuuteen, vaan uskotaan, että Suomessa on tehty päätös Venäjän paineen alla. Täällä myös mietitään, onko putki ympäristölle turvallinen ja voiko Putiniin luottaa, Sipinen sanoo.

Suomen Ympäristökeskus SYKEn tutkimuspäällikkö Juha-Markku Leppänen kiistää, ettei heidän tutkimustyöhönsä ole yritetty vaikuttaa Venäjän puolelta.

- Ihan rauhassa olemme saaneet työtämme tehdä, Leppänen sanoo MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Leppäsen mukaan putki ei ole riski ympäristölle. SYKEn tutkimuksissa selvisi, että putken rakennusaikaan Itämeren pohjasta vapautuu haitallisia aineita vain niin pieni määrä, ettei meren ekosysteemi ole sen takia vaarassa.

Leppänen myös kertoo, että tutkimusten aikaan on löydetty myös paljon uutta tietoa Itämerestä: pohjasta on löydetty sekä laivoja että tynnyreitä, mutta myös uutta luonnontieteellistä tietoa.

Venäjän pääministeri Vladimir Putinin mukaan kaasuputken ympäristöarviointi on maksanut noin 100 miljoonaa euroa. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Katso Mirja Sipisen raportti Moskovasta sekä Suomen ympäristökeskuksen tutkimuspäällikön Juha-Markku Leppäsen haastattelu (Huomenta Suomi 12.2.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.