Mainos

Venäjällä käynnissä suuret sotaharjoitukset

Venäjän armeija on aloittanut laajat sotaharjoitukset. Lehtitietojen mukaan 40 prosenttia Venäjän maajoukoista ja kolmasosa reserviläisistä osallistuu harjoitukseen.

Venäjä on aloittanut suuret sotaharjoitukset, joihin osallistuvat myös maan ydinasejoukot, kertoi Venäjän asevoimien varakomentaja kenraali Juri Balujevski.

Venäläisten lehtien mukaan harjoituksiin osallistuu 40 prosenttia Venäjän maajoukoista ja kolmasosa reserviläisistä. Kenraali Balujevski kiisti kuitenkin lehtitiedot, joiden mukaan harjoitukset ovat suurimmat Venäjällä pidetyt sitten Neuvostoliiton hajoamisen 1991.

Harjoituksiin osallistuu Balujevskin mukaan joukkoja kaikilla kuudella Venäjän sotilasalueella. Harjoituksissa on mukana myös strategisia ydinohjusjoukkoja.

Balujevski sanoi Venäjän olevan huolestunut Yhdysvaltojen presidentin George W. Bushin sotilasopista, joka kenraalin mielestä alentaa kynnystä ydinsodan aloittamiselle. Balujevskin mukaan sotaharjoituksissa ei ole nimetty mitään tiettyä hyökkääjää. Hän antoi kuitenkin ymmärtää, että harjoitusten suunnittelussa oli otettu huomioon Bushin sotilasoppi.

Balujevski kiisti venäläisissä lehdissä olleet tiedot, joiden mukaan harjoitukset ovat sapelinkalistelua Yhdysvaltojen suuntaan. Venäläislehdet ovat myös arvelleet, että sotaharjoituksilla halutaan tukea presidentti Vladimir Putinin presidentinvaalikampanjaa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.