Mainos

Venäjällä kaivosräjähdys

Ainakin 63 kaivosmiestä kuoli kaasuräjähdyksessä läntisessä Siperiassa tänään, kertoi Venäjän hätätilaministeriön edustaja. Kaivoksessa oli onnettomuuden sattuessa kaikkiaan 67 työntekijää. Neljä heistä oli vielä iltalla kateissa eivätkä pelastustyöntekijät uskoneet eloonjääneitä enää löytyvän. -Kaikki käytävät ovat tukossa tuolla alhaalla, sanoi yksi järkyttynyt pelastustyöntekijä venäläisen tv-yhtiön haastattelussa.

Zirjanovskajan kaivoksessa lähellä Novokuznetskin kaupunkia oli onnettomuushetkellä kaikkiaan 67 miestä, sillä käynnissä oli vuoronvaihto. Onnettomuuden aiheutti metaanikaasun räjähdys. Venäläisen tv-yhtiön RTR:n mukaan samassa kaivoksessa tapahtui pienehkö räjähdys jo 24. marraskuuta, jolloin viisi kaivostyöläistä sai palovammoja.

Presidentti Boris Jeltsin lähetti surunvalittelusähkeen paikallisille viranomaisille. Saavuttuaan Tukholmaan viralliselle vierailulle Jeltsin sanoi olevansa syvästi järkyttynyt onnettomuudesta ja lupasi uhrien omaisille korvauksia.

Zirjanovskajan kaivos avattiin vuonna 1946 ja se on tuottanut noin miljoona tonnia hiiltä vuosittain. Alueen kuvernööri saapui onnettomuudesta kuultuaan välittömästi paikalle. Hän lupasi auttaa uhrien perheitä ja julisti kolmen päivän virallisen suruajan.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.