Mainos

Venäjällä jopa 50 000 uutta hiv-tartuntaa tänä vuonna

Hi-virustartunnat lisääntyvät Venäjällä yli kymmenen prosentin vuosivauhtia, vaikka rahaa taudin vastaiseen työhön annetaan koko ajan enemmän.

Valtion aids-keskuksen johtaja Vadim Pokrovski varoittaa, että hiv-positiivisten määrä kasvaa Venäjällä nopeammin kuin resurssit hoitaa heitä.

Pokrovskin mukaan hi-virustartuntojen määrä Venäjällä voi nousta tänä vuonna 50 000:een. Jos ennuste toteutuu, on kasvua viime vuoteen nähden lähes 12 prosenttia.

Pokrovski ihmettelee, kuinka tartuntojen määrä lisääntyy, vaikka valtio on osoittanut miljardeja ruplia aidsin vastaiseen taisteluun. Osasyyksi hän uskoo sen, että liian vähän rahaa on suunnattu ennaltaehkäisevään työhön.

Pokrovski arvostelee myös venäläistä mediaa, joka on hänen mukaansa unohtanut hivin ja aidsin. Moitteita saavat myös viranomaiset.

- Vuosina 2003-2004 presidentti Vladimir Putin puhui aidsista puheissaan. Sen jälkeen kukaan korkea-arvoisempi virkamies ei ole maininnut asiaa, luultavasti luullen että raha on ratkaissut ongelman, hän arvioi.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.