Mainos

Venäjällä ja Bulgarialla vakoilukiista

Venäjän ulkoministeriö on kehottanut kolmea bulgarialaista diplomaattia poistumaan maasta huomisen aikana.

Kyseessä on vastatoimi Bulgarian kaksi päivää sitten tekemälle venäläisten diplomaattien karkottamiselle. Venäjän ulkoministeriön lausunnossa todettiin kyseisten bulgarialaisdiplomaattien "sekaantuneen toimintaan, joka ei sovi heidän asemaansa". Kyseessä on ilmaisu, jota käytetään yleisesti vakoilusta puhuttaessa.

Ulkoministeriön mukaan Venäjä on "yllättynyt ja huolissaan Venäjän-vastaisesta kampanjasta Bulgariassa". Bulgarian ulkoministeriö kertoi lauantaina pyytäneensä Venäjää kutsumaan kotiin kolme diplomaattia, joiden epäillään sekaantuneen vakoiluskandaaliin.

Vakoilujupakan yhteydessä Bulgarian turvallisuuspalvelu pidätti viime viikolla eläkkeellä olevan armeijan upseerin sekä tiedustelupalvelun arkiston johtajan. Pidätettyjä epäillään sotilassalaisuuksien luovuttamisesta vieraan maan lähetystölle. Viranomaiset eivät ole vahvistaneet minkä maan lähetystöstä on kyse, mutta paikallisten tiedotusvälineiden mukaan vakoilujupakan toinen osapuoli on Venäjä. (STT-Reuters-AP) (STT-Reuters-AP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.