Mainos

Venäjällä huostaanotto vie vanhemmuuden

Venäjällä vääristynyt lasten huostaanottokeskustelu johtuu Suomen venäjänkielisten yhdistysten liiton tiedotus- ja viestintäpäällikkö Polina Kopylovan mukaan pitkälti termien erillaisilla merkityksillä.

– Venäjällä huostaanottonormi tarkoittaa vanhempien oikeuksien eväämistä lopullisesti kokonaan, kun Suomessa tällaista normia ei ole.

– Kiireellinen sijoitus ja pitkäaikainen sijoitus eivät Suomessa tarkoita oikeuksien eväämistä, vaan rajoittamista, Polina Kopylova sanoo.

Kopylovan mukaan tiedottamisen puute ja kulttuurierot vaikuttavat siihen, että Venäjällä ihmiset rinnastavat nämä kaksi normia. Myös maiden väliset kulttuurierot näkyvät Kopylovan mielestä suhtautumisessa viranomaisiin.

– Suomessa vallitsee perusluottamus viranomaisiin, jotka palvelevat kansalaisia, kun Venäjällä viranomainen on ensisijaisesti valtion edustaja.

Moni venäläinen katsoo, että kansalaisten intressit eroavat valtion intresseistä. Venäjällä viranomaisiin suhtaudutaankin Kopylovan mukaan tämän takia usein varovasti ja sama asenne pysyy ihmisissä heidän muuttaessa Suomeen.

(MTV3)

Katso Polyna Kopylovan haastattelu: (Huomenta Suomi 10.10.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.