Mainos

Venäjällä hätätila seitsemällä alueella

Venäjän presidentti Dmitri Medvedev on julistanut hätätilan seitsemälle Venäjän alueelle metsäpalojen vuoksi. Hätätila julistettiin Mordvan ja Marin tasavaltoihin, sekä Rjazanin, Vladimirin, Voronezin, Moskovan ja Nizni Novgorodin alueille.

Hätätila muun muassa rajoittaa ihmisten pääsyä hätätila-alueille. Hätätilamääräyksen nojalla viranomaiset voivat myös kutsua asevoimia auttamaan sammutustöissä. Sammutustöihin osallistuu jo nyt Venäjän hätätilaministerin Sergei Shoigun mukaan noin 155 000 ihmistä.

Metsäpalot ovat riivanneet Moskovan seutua jo toista viikkoa. Tähän mennessä paloissa on kuollut 40 ihmistä, suurin osa heistä Nizni Novgorodissa. Taloja koko maassa on palanut ainakin 1 875 kappaletta.

Nizni Novgorodin lähistöllä metsäpalot ovat lähestyneet Sarovin valtiollista ydintutkimuslaitosta. Venäjän ydinvoimaviraston Rosatomin mukaan tilanne on kuitenkin sammutusväen hallinnassa. Lisäksi Nizni Novgorodin lentokentällä jouduttiin perumaan viisi reittilentoa sankan savun takia.

Venäjää piinaa parhaillaan kuumin helleaalto lähes 130 vuoteen. Kuluvalla viikolla lämpötilan on ennustettu nousevan muun muassa Moskovan alueella 38 asteeseen.

(MTV3 - AFP - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.