Mainos

Venäjällä alustava sopu vallanjaosta

Venäjän poliittiset johtajat ovat solmineet alustavan sovun vallan uudenlleenjaosta.

Virkaatekevä pääministeri Viktor Tshernomyrdin, duuman johtajat sekä presidentin edustajat esittävät yhteistyömallia, jonka myötä Venäjä yritetään nostaa maata jäytävästä kriisistä. Alustavien tietojen mukaan parlamentin ja hallituksen valtaa aiotaan lisätä presidentin kustannuksella. Vallanjakoesitys on toimitettu presidentti Boris Jeltsinin hyväksyttäväksi.

Duuman arvellaan suostuvan Tshernomyrdinin pääministerinimitykseen, jos presidentti Jeltsin hyväksyy vallanjakosopimuksen. Alunperin huomiseksi kaavailtua äänestystä saatetaan kuitenkin lykätä muutamalla päivällä.

USA mielissään

Yhdysvaltain hallitus on ensi kommenteissaan ilmaissut tyytyväisyytensä Venäjällä tänään saavutettuun vallanjakosopimukseen.

Energiaministeri Bill Richardson luonnehti saavutettua sopimusta "hyvin myönteiseksi kehitykseksi". Hän sanoi myös, että Yhdysvallat jatkaa avun antamista Venäjälle, jos se toteuttaa talousuudistuksensa.

Puhelu Kohlille

Saksan liittokansleri Helmut Kohl ja Venäjän presidentti Boris Jeltsin keskustelivat sunnuntaina puhelimessa Venäjän talouskriisistä. Molemmat olivat yhtä mieltä siitä, että Venäjän on pikimmiten saatava uusi hallitus, joka voisi heti aloittaa työnsä.

Uutistoimisto Itar-Tassin mukaan Kohl ja Jeltsin totesivat, että hallituksen työn aloittaminen pikimmiten olisi omiaan vakauttamaan tilannetta Venäjällä.
(MTV3-AFP-STT-DPA-Reuters)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.