Mainos

Venäjäkin epäilee Lugovoita Litvinenkon murhasta

Venäjä puhui tänään ensimmäistä kertaa Lugovoin mahdollisesta syyllisyydestä.

Venäjä pitää mahdollisena, että entinen KGB:n agentti Andrei Lugovoi murhasi Aleksander Litvinenkon. Litvinenko kuoli marraskuussa Lontoossa radioaktiivisella poloniumilla myrkytettynä.

Kremlin tiedottajan Dmitri Peskovin mukaan Lugovoi on yksi epäillyistä.

Venäjä puhui tänään ensimmäistä kertaa Lugovoin mahdollisesta syyllisyydestä. Aikaisemmin maan syyttäjänvirasto oli puhunut hänestä vain todistajana ja poloniummyrkytyksen mahdollisena uhrina.

Peskovin mukaan Venäjän syyttäjänvirasto haluaisi Britannialta yksityiskohtaisen selvityksen siitä, millä perusteilla he epäilevät Lugovoita, mutta Lontoo ei ole kaivattua selvitystä antanut.

Lugovoin ympärille on kehkeytynyt Venäjän ja Britannian välejä hiertävä diplomaattinen kriisi. Britannia pitää Lugovoita pääepäiltynä murhasta ja vaatii Venäjää luovuttamaan hänet oikeudenkäyntiä varten. Venäjän mukaan maan perustuslaki estää luovuttamisen.

Alkuviikosta Britannia karkotti kiistan vuoksi maasta neljä venäläistä diplomaattia, ja eilen Venäjä karkotti vastaiskuksi neljä brittiä.

Venäjä ryhtyi kuitenkin jo heti eilen sovittelemaan kiistaa presidentti Vladimir Putinin suulla. Tänään sopuisan lausunnon antoi vuorostaan ulkoministeri Sergei Lavrov.

- Venäjä haluaisi palauttaa välinsä Britannian kanssa normaaleiksi, hän sanoi.

Lavrov korosti samalla, että Venäjä ei halua lakata tekemästä Britannian kanssa yhteistyötä terrorismin vastaisessa sodassa. Hänen mukaansa yhteistyö on ollut viime päivinä jäähyllä Britannian aloitteesta.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.