Mainos

Venäjäasiantuntija Makarovin Nato-puheista: Klassinen esimerkki typerästä politiikasta

Venäjäasiantuntija tyrmää Venäjän asevoimien päällikön Nikolai Makarovin Nato-kommentit.

MTV3:n Huomenta Suomessa vierailleen dosentti Arto Luukkasen mukaan Makarovin paheksunta Suomen osallistumisesta Naton sotaharjoituksiin on paluu vanhaan politiikkaan.

— Näyttää siltä, että tässä niitetään satoa kahdentoista ja puolen vuoden ajasta, jolloin Suomi sai itse määritellä oman turvallisuuspolitiikkansa sisällön. Tämä on sinänsä surkuteltava tilanne, että naapurin kenraali tulee vanhanajan tyyliin komentamaan meitä ajattelemaan oikein. Tämä on takaisku myös niille, jotka ovat ajatelleet, että Venäjän ulkopolitiikka naapurimaihinsa olisi järjellistä ja keskustelevaa.

Luukkaisen mielestä politiikka on epäonnistunutta, sillä saneleva politiikka on nostattanut heti vastareaktion suomalaisissa.

— Tämä on klassinen esimerkki typerästä politiikasta.

Luukkanen pitää todennäköisenä, että Makarovin viesti ei ollut vain hänen oma näkemyksensä.

— Se, että presidentti Vladimir Putinin luottomies sanoo tällaista, se on tietenkin koe siitä, miten Suomi tähän suhtautuu. Hän ei voi sanoa tällaisia asioita, ellei hänellä olisi poliittista tukea takana. Tässä Suomi asetetaan tilanteeseen, että sen on otettava asiaan kantaa.

Asevoimien päällikkö Nikolai Makarov sanoi tiistaina, että Suomen osallistuminen Naton sotaharjoituksiin voisi aiheuttaa sotilaallisen vaaran Venäjän turvallisuudelle. Hän paheksui myös sotaharjoituksia Itä-Suomessa.

(MTV3)

Katso dosentti Arto Luukkasen haastattelu: (Huomenta Suomi 7.6.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.