Mainos

Venäjä yllätti pudottamalla ajoneuvoyhdistelmien poikkeusluparajan 38 tonniin

Venäjä on yksipuolisesti ilmoittanut pudottavansa ajoneuvoyhdistelmien poikkeusluparajan 38 tonniin.

Suomen Kuorma-autoliitto kertoi tänään, että suomalaiset kuljetusyritykset tarvitsevat Venäjän tielaitoksen poikkeusluvan kaikille yli 38 tonnia painaville kuljetuksille. Uusi painoraja on ollut voimassa elokuun alusta.

Liitto pitää venäläisviranomaisten ilmoitusta yllättävänä, sillä Suomen ja Venäjän liikenneministeriöt sopivat vuosi sitten painorajaksi 42 tonnia.

-Poikkeuslupa vaikuttaa tietenkin hintaan, sillä entistä suuremman joukon pitää hakea niitä lupia. Byrokratiaa tulee lisää ja luvista joudutaan maksamaan kalliimpaa hintaa, sanoi Kuorma-autoliiton toimitusjohtaja Seppo Sainio.

Sainio kertoi, että vain harvat kuljetukset mahtuvat 38 tonnin painorajan sisään. Raja ylittyy ainakin elektroniikan ja konttien kuljetuksessa. Täysperävaunuyhdistelmät voidaan rakentaa kestämään 60 tonnin kuljetuksia.

Sainion mukaan Suomen liikenne- ja viestintäministeriö on jo ilmoittanut poliisille ja tullille, että myös venäläiset tarvitsevat vastaavasti Suomessa yli 38 tonnin kuljetukselle poikkeusluvan. Painorajojen alentaminen oli jälleen uusi toimenpide, jolla Venäjä vaikeuttaa suomalaisten kuljetusten pääsyä maahan.

Venäjä ilmoitti jo aiemmin kiristävänsä poikkeuslupakäytäntöään siten, ettei lupia myönnetä enää ollenkaan yli 44 tonnin ajoneuvoyhdistelmille.

Kuorma-autoliitto on vaatinut suomalaisviranomaisia kieltämään vastaavasti kaikki yli 44 tonnin venäläiskuljetukset.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.