Mainos

Venäjä yhä ongelma Naton laajentuessa

Venäjä säilyy yhä uhkana rauhalle sotilasliitto Naton laajentuessa itään, kävi ilmi tänään Unkarissa päättyneessä kokouksessa, jossa käsiteltiin liiton laajentumista.

-Laajentumisen ongelma on se, että se näyttäisi eristävän Venäjän ja lisäävän sen vainoharhaisuutta, sanoi lontoolaisessa korkeakoulussa työskentelevä professori Christopher Coker.

Hänen mukaansa Venäjää pidetään tällä haavaa heikentyneenä valtiona, mikä on vaarallista.

Naton laajentumista käsiteltiin Atlantin järjestöjen pysyvässä kokouksessa, joka kerää yhteen Natoon läheisissä suhteissa olevia kansalaisjärjestöjä.

Unkari, Puola ja Tshekki on kutsuttu Naton jäseniksi ja ne ovat aloittaneet liittymisneuvottelut. Jäsenyyden odotetaan koittavan niille vuonna 1999.

Useat puhujat varoittivat, että Naton julkinen tuki ja jäsenyyden myötä lisääntyvät puolustusmenot saattavat vähentyä, kun uhka sodasta Euroopassa kaikkoaa ja julkisille menoille tulee tärkeämpiä kohteita.

-Suurin ongelma on maiden budjetteihin kohdistuva paine, totesi Naton entinen pääekonomisti Yves Marie Laulan. Hänen mukaansa väestö vanhenee ja yhteiskuntaan kohdistuvat sen myötä erilaiset, suuret taloudelliset ja poliittiset paineet.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.